Noordwijk Atlanticwall

LU_20150621_0034.jpg

Met de fotoclub LAFV een bezoekje gebracht in Noordwijk aan de Atlanticwall. Dit zijn de bunkers aangelegd door de Duitsers in WOII, waar grote kanonnen in geplaatst waren met een bereik van 25 km zeewaarts. Het is een gangenstelsel met diverse bunkerkamers, waar 180 militairen hebben gewerkt. Goed toegankelijk als museum nu, waar vrijwilligers het verhaal erbij vertellen.

Bootje laden in Rotterdam

LU_20150508_0001.jpg

Imposant om te zien hoe een schip van 245 meter en 60 miljoen kilo wordt ingevaren tussen de pijlers van de afgezonken carrier Dockwise Vanguard. Heel traag en precies verliep dit proces. De volgende ochtend ben ik even terug gegaan en zag hoe de hele boot was gelift en boven de waterlijn lag op de carrier, die weer normaal op het water lag. Veel bekijks op de landtong van het Calandkanaal. Meer foto’s te zien in m’n website uiterlex.nl

Leuke foto

LU_20150502_0055.jpg

Vandaag was ik foto’s aan het maken op de landtong van Rozenburg, in het havengebied van Rotterdam. Toen ik me omdraaide zag ik achter de bomen aan de andere kant een containerboot voorbij varen. Gewoon een leuke foto met de gras wal en de bomen ervoor. Misschien dat ik deze foto nog een keer ga maken met de bomen onscherp, kijken hoe dat eruit ziet.

Nieuwe camera uitproberen

LU_20150427_0031.jpg

Koningsdag en een mooi zonnetje, tijd voor een wandeling met Joep in het bos van Clingendael. En tijd om m’n nieuwe Nikon D750 camera uit te proberen. Hier probeer ik het automatisch scherpstellen door de camera terwijl Joep naar ons toe rent. Dat gaat prima. Wel opletten dat de sluitertijd snel is en de camera stevig vasthouden. De hoge resolutie kan snel tot onscherpte leiden. Voor de rest ben ik er dik tevreden mee ….. en Joep ook.

Rotterdam by Night

LU_20150418_0200.jpg

Met de fotoclub LAFV op zaterdag 18 april 2015 naar Rotterdam Botlek om mooie foto’s te maken in de donkere avond. Het was een heldere nacht, dus ook erg koud, maar wel mooi foto weer. Hier een foto gemaakt op de Butaanweg, vlak achter Shell Pernis. De vele kleuren die weerspiegelen in het water maakt deze foto mooi. Op uiterlex.nl meer foto’s onder collecties 2015.